Svijet     | 18.03.2021. 13:31 |

Rusija traži američko izvinjenje nakon Bidenovih izjava o Putinu

FENA Internet

MOSKVA, 18. marta (FENA) - Rusija traži  izvinjenje Sjedinjenih Država nakon što je američki predsjednik Joe Biden izjavio kako smatra da je Vladimir Putin ubica i Moskva bi mogla uzvratiti Washingtonu ukoliko ne uslijedi izvinjenje, izjavio je u četvrtak visoki ruski poslanik.

U intervjuu za TV mrežu NBC,  Biden je izjavio „Da“ kada je bio upitan vjeruje li da je ruski predsjednik ubica.

Također je opisao Putina kao čovjeka bez duše i obećao je da će platiti cijenu za navodno rusko uplitanje u američke predsjedničke izbore u 2020. godini, što Kremlj negira.

U krajnje neuobičajenom potezu nakon Bidenovog intervjua, Rusija je u srijedu saopćila da poziva svog ambasadora u Sjedinjenim Državama na hitne konsultacije oko budućnosti rusko-američkih odnosa.

Konstantin Kosačov, zamjenik predsjedavajućeg gornjeg doma parlamenta, izjavio je da su Bidenovi komentari neprihvatljivi i da će neizbježno pogoršati ionako loše odnose i ugasiti svaku nadu u Moskvi o promjeni američke politike pod novom administracijom.

Kazao je da je ruski poziv svom ambasadoru jedini razuman korak u takvim okolnostima.

-  Sumnjam da to neće biti posljednji ukoliko nikakvo objašnjenje ili izvinjenje ne uslijedi s američke strane - piše Kosačov na svom Facebook postu, prenosi Reuters.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom