Sport     | 11.03.2021. 14:16 |

MOK će pokriti troškove vakcinacije za sve olimpijce

FENA Internet

LOZANA, 11. marta (FENA) - Takmičari na Ljetnim olimpijskim igrama u Tokiju i naredne godine na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu imat će pristup novom cjepivu protiv koronavirusa kupljenom u Kini.

Kao što je danas najavio predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Thomas Bach, Komitet je prihvatio kinesku ponudu, pa će biti dovoljno cjepiva za sve sudionike.

- Kineski olimpijski komitet obratio se ponudom dodatne vakcine namijenjene učesnicima Olimpijskih igara Tokio 2020. i Peking 2022. - rekao je danas Bach, javlja AFP. 

- MOK  će platiti ova dodatna cjepiva za sve olimpijske i paraolimpijske ekipe.  MOK  će također pokriti troškove dvije doze cjepiva dostupnih olimpijcima u njihovim matičnim zemljama - rekao je Bach i dodao da će to biti potez solidarnosti protiv  pandemije.

Bach je dodao da je veliki broj olimpijaca i trenera  već cijepljen u njihovim matičnim zemljama. 

- Mnoge države ili vlade već su  dobili obavezu  da dozvole cijepljenje olimpijaca - dodao je prvi čovjek olimpizma,  prenosi  njemačka agencija DPA. 

Olimpijske igre u Tokiju, koje su odgođene zbog pandemije prošle godine, zakazane su od 23. jula do 8. augusta, uprkos nastavku pandemije.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu