Bosna i Hercegovina     | 10.03.2021. 14:31 |

Zbog epidemiološke situacije zabrana rada poslovnih subjekata tokom vikenda u KS

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. marta (FENA) - Zbog kontinuiranog pogoršanja epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo zabranjuje se rad poslovnim subjektima, u periodu od petka 12. marta od 20 sati do ponedjeljka 15. marta do 7 sati.

Kako se navodi u saopćenju za javnost, iz zabrane se izuzimaju trgovine prehrambenim proizvodima i pekare, apoteke, benzinske pumpe, prodavnice hrane za životinje, specijalizovane prodavnice medicinskih sredstava, veterinarskih proizvoda i opreme.

Izuzimaju se i subjekti koji obavljaju djelatnosti zdravstvene zaštite i socijalne skrbi i veterinarske djelatnosti, kantonalna javna komunalna preduzeća i kantonalna javna preduzeća, aerodrom, kopneni prijevoz i ostale pomoćne djelatnosti u prijevozu, hoteli i sličan smještaj uz posluživanje hrane samo za goste koji imaju prijavljen boravak, kao i subjekti koji se bave proizvodnom djelatnosti, pogrebnim i srodnim djelatnostima i gradilišta.

U tom periodu dozvoljava se rad javnih kuhinja, priprema i dostava hrane i pića do 23 sata poslovnim subjektima, u periodu dok traje zabrana, uz poštivanje higijenskih i epidemioloških mjera zaštite.

Sportska takmičenja i treninzi na otvorenom dozvoljeni su tokom trajanja propisane zabrane, ali bez publike.

U tržnim centrima dozvoljen je rad poslovnim subjektima, koji su izuzeti iz zabrane.

Za provođenje navednih mjera zaduženi su Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova KS i Kantonalna uprava za inspekcijske poslove KS.

Zaključak o zabrani rada poslovnih subjekata u Kantonu Sarajevo tokom vikenda donijela je Vlada KS, na prijedlog Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom.

- Tim zaključkom naloženo je i specijalistima radiolozima-senolozima iz primarne zdravstvene zaštite da, u okviru redovnog posla, čitaju i RTG nalaze pluća iz COVID ambulanti – navodi Služba za protokol i press KS.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu