Sport     | 08.03.2021. 09:37 |

Brzo klizanje - Tarik Omeragić postavio novi rekord BiH na SP-u u Nizozemskoj

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. marta (FENA) - Seniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju (short track) Tarik Omeragić, uz podršku Saveza klizačkih sportova BiH, proteklog vikenda nastupio je na Svjetskom prvenstvu u nizozemskom Dordrechtu. 

U konkurenciji 44 najbolja brzoklizača svijeta, uglavnom svjetskih i olimpijskih pobjednika, nastup Omeragića u sve tri discipline (500, 1000 i 1500 m) u Savezu su ocijenili kao uspješan. 

- Posebno se izdvaja trka na 500 m u kojoj je postavio novi državni rekord u vremenu 0:43.090 s, koji je do sada držao Edin Branković. Ovaj rezultat je utoliko vredniji, jer je Omeragić od marta prošle godine, zbog pandemije i nemogućnosti treniranja van BiH, imao samo 20 dana treninga na ledu u Celju, pred sami odlazak na Svjetsko prvenstvo - saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova BiH.

Pored dobrog nastupa, Omeragić  u izuzetno jakoj konkurenciji, iz navedenih razloga, nije mogao ni očekivati da uđe u polufinale, pa je njegov plasman na 37. mjesto u pojedinačnim disciplinama, kao i postavljanje novog državnog rekorda, sasvim dobar i vrijedan rezultat.

- Posebno ističemo da se kod Omeragića već sada osjeti veliki napredak u radu i želja za uspjehom i dokazivanjem, što nam u Savezu daje za pravo da od njega u nastavku klizačke sezone očekujemo još bolje rezultate, a posebno u kvalifikacijama za nastup na ZOI 2022 - navodi se u saopćenju.

Zlatne medalje na SP-u osvojili su Charles Hamelin na 1500 m iz Kanade, Liv Shaoang na 500 m i Liu Shaolin Sandor na 1000 m, oba iz Mađarske.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!