Bosna i Hercegovina     | 05.03.2021. 14:44 |

Ambasador Grčke u BiH Papandreou posjetio Opću bolnicu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. marta (FENA) - Ambasador Grčke u BiH Dimitrios Papandreou posjetio je danas  sarajevsku Opću bolnicu "Prim. dr Abdulah  Nakaš", gdje ga je primio v.d. direktor ove ustanove prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, sa saradnicima.

Grčki ambasador se interesirao za rad Ustanove u uvjetima pandemije i kao znak solidarnosti i podrške za borbu protiv pandemije Covid-19. Najavio je skoru finansijsku pomoć bolnici u iznosu od 50 hiljada eura. 

Gavrankapetanović je zahvalio ambasadoru na posjeti, a posebno Vladi Grčke na donaciji, ali i na iskazanoj solidarnosti u teškom vremenu u kojem se našao cijeli svijet zbog aktuelne pandemije. Podsjetio je da je Vlada Grčke u poratnom vremenu dala veliki finansijski doprinos u saniranju ratnih šteta na ovoj bolnici.

Upoznao je amabasadora da su trenutno svi kapaciteti Covid odjela u Općoj bolnici popunjeni teškim pacijentima i da osoblje ulaže maksimalne napore, ali je istakao nezadovoljstvo što odgovorni još nisu nabavili vakcinu, koja bi ih zaštitila pri obavljanju posla te je zatražio pomoć u vakcinaciji zdravstvenog osoblja.

Na današnjem sastanku je predložena i saradnja Opće bolnice i Univerziteskih bolnica u Grčkoj u oblasti edukacije osoblja, razmjene kadra te održavanja zajedničkih stručnih seminara, saopćeno je iz Opće bolnice "Prim. dr Abdulah Nakaš". 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Dobit m:tel-a u prvom kvartalu veća za 2,5 miliona KM

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije