Stranačke aktivnosti     | 04.03.2021. 19:29 |

Saopćenje za javnost KO SDA Sarajevo

FENA Saopćenje

Klub zastupnika SDA u Skupštini KS: Fortina većina u KS umjesto privredi sredstva daje svojim nezavisnim zastupnicima

Skupštinska većina u Kantonu Sarajevo je na jučerašnjoj sjednici pokazala svu svoju neprincipijelnost i dvoličnost. Dok su uporno slali poruke navodne zabrinutosti spram stanja u privredi, koja je ostala samo na riječima, istovremeno su glasali protiv inicijative iz Kluba SDA za obustavu ilegalne isplate dodatnih novčanih sredstava nezavisnim zastupnicima. Tako će isti, pored odveć previsoke plate koja varira od 2.400 KM do 2.600 KM, nastaviti primati i naknade u iznosu od skoro 2.000 KM, što u zbiru iznosi od 4.000 KM do 4.500 KM po nezavisnom zastupniku. Na taj način su sami sebe nezakonito zadržali u platnom razredu koji, primjera radi, odgovara članovima Predsjedništva BIH. 

Paralelno s tim glasali su protiv prijedloga SDA za ublažavanje posljedica pandemije ugostiteljima koji su, zajedno sa svojim radnicima, jedna od najpogođenijih kategorija korona virusom. SDA, za razliku od Fortine većine, neće odustati od ove važne privredne grane koja zapošljava desetine hiljada naših sugrađana. 

Klub SDA poziva vladajuću većinu, i Vladu Kantona Sarajevo, da prestanu s politikanstvom i naslikavanjem, te da konačno počnu upravljati zdravstvenom i privrednom krizom u KS, a koja je doživjela rast i kulminaciju njihovim preuzimanjem vlasti. Ukoliko budu iskreni u namjerama i konačno počnu raditi, a manje provoditi vremena na FaceBooku, imaće podršku i u našem Klubu.

Klub zastupnika SDA u Skupštini Kantona Sarajevo

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu