Ekonomija     | 04.03.2021. 15:07 |

Podržan izvještaj o aktivnostima na osiguranju radijacione i nuklearne sigurnosti

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. marta (FENA) - Komisija za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici u Sarajevu podržala je i u daljnju parlamentarnu proceduru uputila Izvještaj o izvršenoj reviziji učinka o temi "Aktivnosti institucija BiH na osiguranju radijacione i nuklearne sigurnosti", čiji je podnosilac Ured za reviziju institucija BiH.

Podržan je i u daljnju proceduru upućen i Izvještaj o izvršenoj reviziji učinka o temi "Pretpostavke za efikasno upravljanje intervencijama u slučaju incidentnog zagađenja mora", koji je podnio isti ured.

Komisija je primila k znanju Izvještaj o izvršenju budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za period od januara do juna 2020. godine, čiji je podnosilac Predsjedništvo BiH.

Također, k znanju su primljene Informacija o raspodjeli i korištenju sredstava tekuće budžetske rezerve za period od januara do juna 2020. godine, te Informacija o raspodjeli i korištenju sredstava tekuće budžetske rezerve za period od januara do septembra 2020. godine, čiji je podnosilac Ministarstvo finansija i trezora BiH.

(FENA) H. I.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu