Bosna i Hercegovina     | 01.03.2021. 15:40 |

Vlada Brčkog osudila vandalsko ponašanje na kršćanskim objektima

FENA Saopćenje

BRČKO, 1. ožujka (FENA) - Vlada Brčko distrikta osudila je u ponedjeljak ponovne slučajeve vandalskog ponašanja na objektima crkve  Presvetog Srca Isusova u Brčkom kao i na kapeli pravoslavnog groblja u Ulici J. Jovanovića Zmaja.

Policija Brčko distrikta BiH je na jutrošnjem zasjedanju izvijestila Kolegij Vlade o zaprimljenoj prijavi da je u noći 26./27. veljače 2021. godine od strane nepoznate osobe s kapele u pravoslavnom groblju u Ulici J. Jovanovića Zmaja otuđeno 5 bakrenih slivnika.

Također, policija je zaprimila još jednu prijavu da je u noći 28. veljače/1. ožujka 2021. godine nepoznata osoba pokušala otuđiti oluke s katoličke crkve, pri čemu su isti polomljeni, navodi se u priopćenju Vlade Brčko distrikta.  

Nadalje se ističe da kolegij Vlade iskazuje punu potporu Policiji i Tužiteljstvu Distrikta za žurno rasvjetljavanje ponovnih slučajeva vandalskog ponašanja te identificiranje počinitelja kao i njihovo procesuiranje.

Predstavnici izvršne vlasti Brčko distrikta BiH također apeliraju na poboljšanje zaštite vjerskih objekata i drugih objekata od značaja za crkve i vjerske zajednice.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu