Bosna i Hercegovina     | 28.02.2021. 20:48 |

Izetbegović: U pripremi nova respiratorna jedinica za oboljele od Covida

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. februara (FENA) - Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) u pripremi je otvaranje nove respiratorne jedinice za oboljele od koronavirusa (Covid-19), objavila je to na svom Facebook profilu prof. dr. Sebija Izetbegović, generalna direktorica KCUS-a.

- Ekipa KCUS-a priprema novu respiratornu jedinicu za Covid-19 bolesnike - napisala je uz nekoliko fotografija i čestitajući građanima 1. mart - Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Izetbegović je otvaranje nove respiratorne jedinice najavila prije nekoliko dana kazavši da je, zbog porasta broja Covid-bolesnika smještenih u Izolatoriju na Podhrastovima, Krizni štab KCUS-a odlučio formirati respiratorni centar s 40 bolesničkih kreveta koji će biti smješten u zgradi stare Hirurgije.

Dodala je da će KCUS na taj način proširiti kapacitete za srednje teško bolesne u izolatoriju Podhrastovi, dok će izrazito teški bolesnici za koje je neophodna invazivna respiratorna potpora biti hospitalizirani u novom respiratornom centru u krugu KCUS-a.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo