Sport     | 26.02.2021. 16:44 |

Bašić i Kozlić čestitali Muzaferiji, Tuki i Pezeru

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. februara (FENA) - Vršilac dužnosti premijera Zeničko-dobojskog kantona Mirnes Bašić i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Spahija Kozlić uputili su čestitke Elvedini Muzaferija, Amelu Tuki i Mesudu Pezeru.

Skijašica Elvedina Muzaferija osvojila 16. mjesto u kombinaciji na Svjetskom prvenstvu u Cortini d’ Ampezzo, ostvarivši najvredniji rezultat na svjetskim prvenstvima od samostalnosti Bosne i Hercegovine.

Najbolji bh. atletičar srednjoprugaš Amel Tuka osvojio je drugo mjesto na Svjetskom atletskom dvoranskom mitingu u Madridu, postavivši novi rekord Balkana i BiH na 800 metara, dok je bacač kugle Mesud Pezer osvojio drugo mjesto na Seniorskom atletskom prvenstvu Balkana.

- Ponosni smo što Zeničko-dobojski kanton ima sportiste koji visoko nose zastavu naše domovine BiH. Vi ste naši najbolji ambasadori - navode u čestitki premijer Bašić i ministar Kozlić.

Ističu da se radi o sportistima koji su od ranije stipendisti Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, te da je podrška sportu jedna od ključnih politika ove vlade, tako da podrška uspješnim sportistima neće izostati ni u buduće, saopćila je Press-služba ZDK.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu