Stranačke aktivnosti     | 25.02.2021. 08:46 |

Priopćenje za javnost HNS-a BiH

FENA Saopćenje

Mostar, 25. veljače 2021. godine

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Izjave federalnog zastupnika SDA su klasičan govor mržnje i pokušaj institucionalne hegemonije samo zato što je netko Hrvat

Nemalo smo ostali iznenađeni jučerašnjim izjavama federalnog zastupnika SDA, dotičnog gospodina Rošića, oko postupka konačnog imenovanja direktora FUP-a.

U situaciji kada je sigurnosno pitanje nikad lošije i traži jačanje policijskih struktura i njezinih kapaciteta, imamo situaciju da je problem samo zato što je netko Hrvat tko treba doći na čelo ove institucije.

Neriješena kriminalna djela, konstantni fizički napadi i ugrožavanje nečijih života, neriješeni slučaji ubojstava nisu dovoljan znak da se policijska tijela i nadležne institucije jačaju. Naprotiv, sve se može tolerirati i netko može nastaviti plaćati cijenu svojim životima, samo da na rukovodeće mjesto ne dođe Hrvat.

Ovakave izjave su klasičan govor mržnje s elementima fašizma i netrpeljivosti na nacionalnoj osnovi.

Podsjećamo, gospodin Galić je ocijenjen najboljom ocjenom na javnom natječaju za direktora FUP-a. Pored svog životopisa, gospodin Galić je jedan od najkvalitetnijih i najkompetentnijih policijskih kadrova koje Bosna i Hercegovina ima.

Također, prema zakonu federalni ministar MUP-a i direktor FUP-a ne mogu biti iz reda istoga naroda tako da pored svojih iznimnih kompetencija, gospodin Galić ispunjava i ovu jednako važnu zakonsku odredbu.

Osuđujemo ovakve javne istupe i tražimo javnu ispriku zbog ovakvih necivilizacijskih izjava koji štete nacionalnim odnosima te žrtvuju stratešku policijsku instituciju i njezino buduće djelovanje.

 

Ured za informiranje HNS-a

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu