Bosna i Hercegovina     | 24.02.2021. 15:52 |

VMBiH formiralo radnu grupu za dopunu procjene rizika od pranja novca

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24.  februara (FENA) - Na sjednici Vijeća ministara BiH donesena je Odluka o formiranju Radne grupe za izradu dopune Procjene rizika od pranja novca i finansiranja terorizma u Bosni i Hercegovini za period 2021. - 2023. godine i pratećeg akcionog plana do 2023. godine, koju je pripremilo Ministarstvo sigurnosti u skladu sa zaključkom s ranije sjednice Vijeća ministara BiH.

Radna grupa, kao privremeno, interresorno tijelo Vijeća ministara BiH, trebala bi sačiniti dopune Procjene rizika od pranja novca i finansiranja terorizma u Bosni i Hercegovini za period 2021. - 2023. godine do 1. jula 2021. godine.

Predstavnici Vijeća ministara BiH i vlade Republike Srpske, Federacije BiH i Brčko Distrikta BiH bit će članovi ove radne grupe uz predstavnike drugih nadležnih državnih, entitetskih i institucija Brčko Distrikta BiH, uključujući i predstavnike Manejval delegacije BiH. Radna grupa će koordinirati i usmjeravati rad podgrupa, formiranih u skladu sa specifičnostima pojedinih oblasti, saopćeno je iz VMBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu