Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 24.02.2021. 13:59 |

Otvorena prva Merhametova pekara u Tuzli

FENA

TUZLA, 24. februara (FENA) - Prva pekara u okviru Humanitarne organizacija „Merhamet“  otvorena je danas u Tuzli u prostorijama Narodne kuhinje „Imaret“, kako bi se korisnicima pružili kvalitetniji obroci.

U Narodnoj kuhinji Imaret od ranije se priprema hrana za korisnike njihovih usluga, a od danas će se u toj kuhinji proizvoditi i hljeb.

-Pekara je jedna od najkvalitetnijih u BiH, modernizirana i njeno otvaranje za nas znači mnogo u pogledu kvalitete usluga i ušteda – izjavila je  Mensura Husanović, direktorica Regionalnog odbora „Merhamet“ Tuzla, dodavši da se za 90 minuta može proizvesti stotinu hljebova.

Ovom pekarom zaokružen je proces proizvodnje u Merhametovoj pekari, a proces priprema i otvaranja ove pekare trajao je pola godine.

Vrijednost ovog projekta je 120.000 KM, a otvaranje prve Mer  pekare podržala je organizacija LDS Charities sa 91.000 KM.

 Grad Tuzla također je podržao ovaj projekat  s 30.000 KM.

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović kazao je da Grad Tuzla kontinuirano podržava Merhamet podsjetivši da je prošle godine izdvjeno 30.000 KM.

-Prvo smo izdvojili 210.000 KM, a onda dodali još 100.000 KM u toku totalnog lockdowna. Nastavit ćemo kontinuirano podržavati rad narodne kuhinje. Niko u gradu ne smije biti gladan – poručio je Imamović.

Predsjednik HO Merhamet MDD Kenan Vrbanjac izrazio je zadovoljstvo zbog otvaranja ove  pekare, najavivši  da će i u drugim gradovima širom BiH biti otvorene slične pekare.

U Narodnoj kuhinji „Imaret“ dnevno se pripremi 2.400 obroka koji se distribuiraju na 18 lokacija u Tuzli, Lukavcu, Kalesiji i Gračanici.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu