Bosna i Hercegovina     | 24.02.2021. 13:32 |

Usvojen Prijedlog o prijenosu kapitalnih projekata u proračun Distrikta za 2021.

FENA Saopćenje

BRČKO, 24. veljače (FENA) - Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je Prijedlog zaključka o davanju suglasnosti na Odluku o vrsti i visini naknade za rad Središnjeg popisnog povjerenstva za popis stalnih sredstava i obveza odjela Vlade i institucija Brčko distrikta BiH prema izvorima sredstava na dan 31. 12. 2020. godine na prijedlog Direkcije za financije Brčko distrikta BiH.

Primljeno je k znanju Izvješće o radu Direkcije za financije Brčko distrikta BiH za 2020. godinu, kao i Godišnje izvješće o radu Vijeća za računovodstvo i reviziju Brčko distrikta Bosne i Hercegovine za 2020. godinu, priopćila je u Vlada Brčko distrikta BiH.

Članovi Vlade usvojili su Prijedlog zaključka o prijenosu kapitalnih projekata u Proračun Brčko distrikta BiH za 2021. godinu. Tim zaključkom daje se naputak tijelima javne uprave o postupanju s kapitalnim projektima koji se nalaze u proračunu kapitalnih potreba počevši od 2018. godine, a koji do 31. 12. 2020. godine nisu realizirani.

Nakon okončanja treće otvorena je i četvrta redovita sjednica Vlade Brčko distrikta BiH na kojoj je primljena k znanju informacija o dosadašnjem tijeku realizacije Odluke o povjeravanju izvanrednog održavanja/rekonstrukcije mosta Brčko - Gunja preko korita rijeke Save.

Primljena je k znanju i informacija Odjela za gospodarski razvoj, šport i kulturu o stanju gospodarstva na području Brčko distrikta BiH s osvrtom na djelatnosti koje su najviše pogođene epidemijom covid-19, kao i informacija Odjela za obrazovanje u svezi s isplatom stipendija. Spomenute informacije proslijeđene su u skupštinsku proceduru.

Članovi Vlade usvojili su i amandman na Nacrt zakona o izmjeni i dopuni Zakona o državnoj službi u tijelima javne uprave Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, navodi se u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu