Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost DF-a

Saopćenje

U centrali Demokratske fronte održan je sastanak sa delegacijom Inicijative „Moja adresa Srebrenica“, koju su činili Alija Tabaković, Hamdija Fejzić, Ćamil Duraković i Sadik Ahmetović. Ispred Demokratske fronte u razgovorima su učestvovali Hamed Hodžić, Milan Dunović, Vlatko Glavaš i Hamdija Gušić.

Predstavnici Inicijative informisali su domaćine sastanka o mogućnosti bojkotiranja izbora ukoliko svi politički subjekti u Srebrenici ne budu imali ravnopravan status.

Naime, CIK je poništio glasanje na većini biračkih mjesta ali ne i glasove pristigle poštom, ističu iz Inicijative. Izrazili su sumnju da određeni broj glasova iz inostranstva nije pristigao na vrijeme te nisu uzeti u obzir, a poništavanjem izbora u Srebrenici takvi glasači dovedeni su u poziciju da nemaju mogućnost glasanja u samoj Srebrenici, a njihovo glasačko pravo putem pošte je već konzumirano.

Demokratska fronta je svjesna važnosti Srebrenice za opstanak cjelovite BiH, te nikada neće  dovesti u pitanje naša patriotska opredjeljenja.

Upućen je još jednom poziv svim akterima na političkoj sceni BiH da zaborave na sve ideološke ili bilo kakve interesne razloge  i da se uključe u izborni proces, koji će biti transparentan i pošten, dajući tako svoj  doprinos normalnom životu svih građana Srebrenice.

DF
Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.