Bosna i Hercegovina     | 17.02.2021. 12:41 |

Sutra online konferencija o učincima nadležnih na smanjenju zagađenosti zraka

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. februara (FENA) - Centri civilnih inicijativa (CCI) uz podršku Švedske organiziraju  sutra online konferenciju: Revizija učinka „Aktivnosti nadležnih institucija u Federaciji Bosne i Hercegovine na smanjenju zagađenosti zraka“, saopćila je ta nevladina asocijacija.

Cilj konferencije je okupiti predstavnike relevantnih institucija koje mogu daljnjim postupanjem po revizorskim preporukama unaprijediti stanje u oblasti smanjenja zagađenosti zraka.

Dodatno, ukazuje se na važnost revizija učinka te njihovog doprinosa boljem funkcionionisanju javnog sektora.

S obzirom na to da je krajem 2019. godine Ured za reviziju institucija FBiH objavio izuzetno značajnu reviziju učinka o temi 'Aktivnosti nadležnih institucija u Federaciji Bosne i Hercegovine na smanjenju zagađenosti zraka', bit će riječi o poduzetim aktivnostima na realizaciji preporuka i ostvarenim efektima.

Istovremeno će se pažnja posvetiti potrebi značajnije saradnje i ozbiljnijeg pristupa postupanju po nalazima revizija učinka.

Konferenciji će prisustvovati predstavnici Ureda za reviziju institucija u FBiH,  komisije odgovorne za reviziju  Parlamenta FBiH, predstavnici federalnog i kantonalnih ministarstava nadležnih za okoliš, predstavnici Federalnog hidrometeorološkog zavoda, Federalne i kantonalnih uprava za inspekcijske poslove i mediji.

Konferencija će biti održana putem online video platforme ZOOM te će se prenositi uživo na Facebook stranici Centara civilnih inicijativa.

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu