Bosna i Hercegovina     | 09.02.2021. 15:42 |

Zajednička komisija za ekonomske reforme i razvoj razmatrala ekonomske trendove

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. februara (FENA) - Zajednička komisija za ekonomske reforme i razvoj Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) primila je k znanju dokument pod nazivom „Ekonomski trendovi januar - juni 2020. godine“, koji je sačinila Direkcija za ekonomsko planiranje BiH, nakon što je direktor Direkcije Zoran Zeljko prezentirao aktivnosti ove institucije.

Također, Zajednička komisija primila je k znanju Informaciju o kretanju makroekonomskih pokazatelja za period januar – oktobar 2020. godine, koju je sačinila Direkcija za ekonomsko planiranje BiH.

Zajednička komisija usvojila je i zaključak „kojim smatra da je potrebno da, s obzirom na stanje privrede, Direkcija za ekonomsko planiranje BiH, u skladu sa svojim nadležnostima i u koordinaciji s entitetskim tijelima, sačini detaljnu strategiju, s dinamičkom analizom stanja i konkretnim prijedlogom mjera za prevazilaženje teškog stanja, a ukoliko je potrebno i angažovanjem eksperata izvan Direkcije“.

U usvojenom zaključku ocjenjuje se da se, donošenjem ove strategije, može preduprijediti mnogo veća ekonomska kriza, koja, kako se upozorava u zaključku, tek počinje.

Usvojen je i zaključak kojim se zadužuje Sekretarijat Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj da od naredne sjednice postavlja audio - zapise sjednica Komisije na veb - stranici PSBiH - saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu