Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 05.02.2021. 20:52 |

SDA BPK: Tražimo hitnu istragu protiv svih osoba povezanih sa snimkom o kupovini funkcija

FENA Saopćenje

GORAŽDE, 5. februara (FENA) - Kantonalni odbor SDA BPK-a poziva nadležne policijske agencije i Tužilaštvo BiH da odlučno i hitno provedu istragu nakon što je objavljen audio-snimak koji indicira da su se određene političke funkcije u BPK prodavale, odnosno kupovale za novac.

-Pozivamo da se utvrdi autentničnost snimka objavljenog na prekinutoj sjednici Skupštine BPK, identificiraju osobe na njemu i utvrde sve druge okolnosti vezane za ovaj događaj, te poduzmu sve zakonskom propisane mjere, saopćeno je iz ove stranke.

Zastupnici SDA nisu na bilo koji način, kako se navodi, učestvovali u razgovorima ove vrste, niti u radnjama koje se pominju na snimku.

-Od policije i Tužilaštva tražimo da ispita sve one koji imaju veze sa snimkom na bilo koji način. Tražimo da svako za koga se utvrdi da je kršio zakon odgovara, ističu iz SDA.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu