Bosna i Hercegovina     | 05.02.2021. 15:23 |

Zbog statusa Boške Ćavar zatražena stanka na sjednici Gradskog vijeća Mostara

FENA Roland Grabovac

MOSTAR, 5. veljače (FENA) - Nakon što je 34 od 35 vijećnika Gradskog vijeća Mostara položilo prisegu te nakon što je Zlatko Guzin (SDA) imenovan za predsjednika Kluba Bošnjaka vijećnici su otišli na stanku.

Stanka je zatražena kako bi se razjasnio statusa vijećnice Naše stranke Boške Ćavar, jedine od 35 novoizibranih vijećnika koja ne prisustvuje današnjoj konstituirajućoj sjednici.

Boška Ćavar nalazi se u samoizolaciji, pa je Klub Hrvata zatražio da joj se omogući polaganje prisege i sudjelovanje u radu Gradskog vijeća.

S obzirom da Poslovnik o radu ne predviđa kako bi se ova situacija mogla riješiti zatražena je stanka za konzultacije.

Pored polaganja svečane prisege na dnevnom redu konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća Mostara su i formiranje klubova vijećnika, izbor predsjednika i zamjenika predsjednika Gradskog vijeća te izbor gradonačelnika.

U Gradskom vijeću Mostara najviše mandata ima HDZ BiH – 13. Slijede Koalicija za Mostar (SDA, SBB, DF, SBiH, BPS) s 11, BH. blok (SDP BiH, Naša stranka) sa šest te HRS s tri vijećnika, dok će Prva mostarska partija i lista "Ostajte ovdje - Zajedno za naš Mostar" imati po jednog vijećnika.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu