Bosna i Hercegovina     | 03.02.2021. 11:54 |

Brčko subvencionira dio kamata pri kupnji prve nekretnine

FENA Saopćenje

BRČKO, 3. veljače (FENA) - Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je Prijedlog odluke o usvajanju Programa subvencioniranja dijela kamata za kupovinu prve nekretnine za rješavanje stambenog problema na teritoriju Brčko distrikta BiH.

Pravo na korištenje subvencije kamata imaju fizičke osobe koje imaju prebivalište na teritoriju Brčko distrikta BiH i koje su kredit koristile za kupovinu prve nekretnine za rješavanje stambenog problema na teritoriju Brčko distrikta BiH.

Maksimalni iznos kredita za koji će se subvencionirati dio kamata je 100.000 maraka, a maksimalan rok otplate kredita po kojem se subvencioniraju kamate je do 25 godina, priopćeno je u srijedu nakon nastavka prve redovite sjednice brčanske vlade.

Vlada je na sjednici usvojila i Prijedlog zaključka o davanju suglasnosti na nacrt odluke o usvajanju Strategije upravljanja nusproizvodima životinjskog podrijetla i životinjskim otpadom u BiH, Prijedlog odluke o imenovanju članova pregovaračkog tima s Europskom bankom za obnovu i razvoj i Prijedlog zaključka kojim se daje suglasnost na Nacrt sporazuma između Vlade NR Kine i Vijeća ministara BiH o suradnji u oblasti znanosti i tehnologije.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu