Bosna i Hercegovina     | 01.02.2021. 14:40 |

U toku revizija korisnika lične i porodične invalidnine u Općini Centar

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. februara (FENA) - U toku je revizija korisnika prava na ličnu i porodičnu invalidninu u 2021. godini, saopćeno je iz Odsjeka za boračko-invalidsku zaštitu Službe za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar.

Po nalogu Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, upućeni su dopisi svim korisnicima lične i porodične invalidnine za dostavljanje dokumentacije. 

Svi korisnici su na adresu dobili poziv, prijavu koju su trebali ispuniti, te spisak ostalih neophodnih dokumenata.

Bolesni i nepokretni korisnici prava mogu se obratiti u Matični ured čiji će službenici izaći na teren i ovjeriti potpis.

S obzirom na to da se mnogi korisnici prava nisu odazvali, Služba za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar, a po nalogu Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, privremeno će obustaviti isplatu invalidnina za sve one koji nisu dostavili podatke.

Iz nadležne službe pozivaju sve korisnike koji nisu dostavili potrebnu dokumentaciju da se u što kraćem roku jave u Službu za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti – Odsjek za boračko-invalidsku zaštitu i dostave tražene dokumente sa pisanom izjavom i na taj način nastave ostvarivati pravo na ličnu i porodičnu invalidninu, saopćeno je iz Općine Centar.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu