Kultura     | 29.01.2021. 15:54 |

Kovačević: Kroz nekoliko manifestacija pokazati sve što je Napredak napravio u protekloj godini (VIDEO)

FENA Adriana Domazet

TUZLA, 29. januara (FENA) - Predsjednik Hrvatskog kulturnog društva “Napredak” - podružnica Tuzla Ivica Kovačević kazao je da ovo Društvo puno doprinosi u kulturnom životu svih onih sredina u kojima imaju svoje podružnice.

Ističe da je posljednjih godinu i po dana član Uprave u Sarajevu i da se za to vrijeme upoznao sa svim događanjima i programima koji se realiziraju a za koje, kako kaže, nije ni znao.

- Iz tih razloga sam se odlučio da ovdje u Tuzli pokrenemo Napretkove dane, da pokušamo kroz nekoliko manifestacija prikazati sve ono što je Napredak dobro napravio u protekloj godini - kazao je Kovačević.

Napretkove dane u Tuzli će započeti večeras sa aktivnostima središnjice, predstavit će Hrvatski narodni godišnjak, časopis koji izdaje Središnjica u Sarajevu, Napretkov kalendar, te postaviti izložbu slika likovne udruge likovnih umjetnika.

- Sutra imamo večer koja je posvećena Mostaru, imat ćemo koncert u Galeriji portreta u Tuzli. Naredni tjedan imamo tri događaja, koja započinju još jednom izložbom iz Garevca, nakon toga ćemo imati predstavljanje monografije Željka Ivankovića “Vareš i vareški kraj kroz stoljeća" i treću večer će biti predstavljanje knjige iz Busovače  - istakao je Kovačević.

Kazao je da će Napretkove dane završiti domaćom aktivnošću a to je izložba sa likovne kolonije Breške.

Pogledajte https://fena.ba/video/5351

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1twyGE7_AaOMxw6zFDkppjY8c_Tcefzno?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu