Bosna i Hercegovina     | 27.01.2021. 15:05 |

U Goraždu prvi put klizalište pred Gradskom dvoranom 'Mirsad Hurić'

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 27. januara (FENA) – Grad Goražde prvi put u svojoj historiji će građanima omogućiti klizanje na otvorenom, po uzoru na brojne druge sredine u BiH.

Gradska uprava u saradnji sa goraždanskim privrednicima osigurala je postavljanje ledene plohe površine 370 kvadratnih metara na platou Gradske dvorane ”Mirsad Hurić”.

- Još u toku izborne kampanje smo našim građanima obećali i sada to ispunjavamo. Prvobitno smo ovo planirali za narednu godinu, ali smo shvatili da vrijedi i mjesec dana i najkasnije u subotu naši mališani i njihovi roditelji moći će klizati u svom gradu. Goražde to zaslužuje jer i drugi gradovi i manji centri imaju ledene plohe. Dogodine ćemo planirati i veću  na kojoj će moći uživati svi građani – kazao je gradonačelnik Goražda Ernest Imamović.

Po njegovim riječima, ledena ploha bit će postavljena mjesec dana, odnosno koliko budu dozvoljavali vremenski uvjeti.

- Zahvaljujući partnerima,  našim goraždanskim prvrednicima koji su finansirali sve ovo, omogućili smo taj ugođaj građanima. Također, zahvalni smo i firmi iz Sarajeva koja nam je izašla u susret i ispod svake cijene dala Gradu Goražde ovu pogodnost, jer većina tih ljudi je porijeklom sa ovih prostora. Ledene plohe po drugim gradovima koštaju od 15.000  do 20.000 KM, a Goražde je dobilo za 12.000 KM i svima koji su ovo omogućili smo neizmjerno zahvalni - kazao je gradonačelnik Goražda.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'