Bosna i Hercegovina     | 27.01.2021. 13:11 |

Pedagozi u HNŽ-u traže izjednačavanje plaća s profesorima

FENA Saopćenje

MOSTAR, 27. siječnja (FENA) - Aktiv pedagoga Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) upozorio je kako pedagozi u srednjim školama HNŽ-a imaju manje plaće od profesora iako imaju istu stručnu spremu.

"Još prije nekoliko godina u Ministarstvu obrazovanja, znanosti, kulture i športa HNŽ-a usvojena je odluka prema kojoj je stručnim suradnicima srednjih škola - pedagozima određen koeficijent od 2,16, a profesorima je određen koeficijent od 2,22 bez obzira na jednaku stručnu spremu. Svjesni učinjene nepravde pedagozi su već u nekoliko navrata slali zamolbu u Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-a. Dobiven je odgovor da se obratimo sindikatu i riješimo pitanje koeficijenta", priopćeno je iz Aktive pedagoga.

Na Skupštini HNŽ-a u dva navrate je pokretana inicijativa da se izjednače koeficijenti, ali bez uspjeha.

"Budući da su pedagozi izravno uključeni i odgovorni za odvijanje odgojno-obrazovnog procesa u svim srednjim školama tražimo od nadležnih da prepoznaju i isprave ovu dugogodišnju nepravdu te izjednače koeficijente prema stručnoj spremi, stručni suradnici", zatražila je Aktiva pedagoga HNŽ-a.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu