Bosna i Hercegovina     | 19.01.2021. 14:31 |

Na proljeće završetak puta prema Skakavcu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. januara (FENA) - Načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić održao je sastanak sa ministrom saobraćaja Kantona Sarajevo Adnanom Štetom i direktorom Direkcije za puteve KS Selmirom Kovačem tokom kojeg je dogovoreno da se zajedničkim naporima poduzmu sve neophodne aktivnosti u realizaciji projekata.

Kao jedan od najprioritetnijih projekata ocijenjena je izgradnja Prve transverzale gdje je načelnik Mandić naglasio da će svi poslovi koji su u nadležnosti Općine biti hitno rješavani.

Učesnici su pozvali i ostale institucije uključene u ovaj projekt da ubrzaju aktivnosti kako bi se realizacija ovog najznačajnijeg projekta kada je u pitanju saobraćajna infrastruktura u Kantonu Sarajevo, što prije priveo kraju.

Na sastanku je dogovoreno i da radovi na izgradnji puta prema Skakavcu počnu čim to budu vremenski uslovi dozvoljavali. Kako je istakao načelnik Mandić, s obzirom da je rok za izvođenje radova 30 dana, za očekivati je da put bude završen na proljeće ove godine.

Općina će u saradnji sa KJKP Vodovod i kanalizacija dovršiti započeti projekt rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u ulicama Hamida Beširevića, Gornja Breka i Nedžada Mušića, nakon čega će se pristupiti izradi projektne dokumentacije za rehabilitaciju kolovoza u navedenim ulicama. Također, nakon rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Jukićeva Općina će u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja KS pristupiti rehabilitaciji kolovoza.

Učesnici sastanka su dogovorili da nakon odabira najpovoljnijeg izvođača radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže započne i rekonstrukcija saobraćajnice i trotoara u Ulici Kranjčevićeva (druga faza), saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu