Bosna i Hercegovina     | 16.01.2021. 15:06 |

Telemach BH: Presječeni optički kablovi kompanije na Grbavici

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. januara (FENA) - Nepoznati počinioci presjekli su tri optička kabla kompanije Telemach BH u Sarajevu u naselju Grbavica, u ulici Behdžeta Mutevelića na broju 77, zbog čega dio korisnika ove kompanije nema trenutno internet vezu ni kablovski program.

Tehničke ekipe Telemacha su na terenu, rade na ponovnom uspostavljanju usluga i nastojat će da oštećene kablove zamijene što prije, saopćili su iz te kompanije.

Slučaj je prijavljen policiji te je Telemach BH najavio i krivičnu prijavu Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu protiv nepoznatog počinioca zbog nanesene štete kompaniji i opstrukcije usluga njenim korisnicima u naselju Grbavica. Očekuju da istražni organi otkriju počinioce u najkraćem roku.

- Sabotaža i presijecanje kablova, kako sumnjamo, dogodili su se u subotu u tri sata poslije ponoći, za vrijeme ograničenog kretanja stanovništva, propisanog od Kriznog štaba FBiH. Očekujemo da istražni organi utvrde sve okolnosti pod kojima je učinjeno ovo krivično djelo uništavanja imovine s namjerom da se nanese šteta kompaniji Telemach i zaustavi isporuka usluge korisnicima. Poslije mnogobrojnih medijskih napada i negativne kampanje bazirane na neistinitim informacijama o kompaniji Telemach BH, svjedoci smo da se prešlo i na pokušaj opstrukcije rada i kroz fizičko uništenje imovine - navodi se u saopćenju.

Kompanija Telemach napominje da Krivični zakon FBiH tretira niz krivičnih djela, od oštećenja tuđih stvari i imovine, do ugrožavanja sigurnosti građana, onemogućavanjem nesmetane komunikacije, posebno s hitnim službama.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo