Bosna i Hercegovina     | 16.01.2021. 12:14 |

Dr. Diana Zelenika nakon 14 godina napušta HDZ 1990

FENA Zorana Pavković

MOSTAR, 16. siječnja (FENA) – Dr. Diana Zelenika nakon 14 godina napušta HDZ 1990 zbog nezadovoljstva načinom vođenja te stranke, ali i zbog brojnih drugih činjenica.

Zelenika je kazala kako nije bilo lako donijeti tu odluku nakon 14 godina, ali da je bilo stvari preko kojih jednostavno nije mogla prijeći. O tome namjerava li se i dalje baviti politikom navela je kako osjeća da svoj posao i misiju, što se tiče političkoga angažmana, nije dovela do kraja, ali da ima dovoljno vremena da promisli o svemu.

Naime, Zelenika je danas uputila pismo predsjedniku HDZ-a 1990 Iliji Cvitanoviću i članovima Predsjedništva te stranke u kojem navodi kako podnosi neopozivu ostavku na mjesto članice Predsjedništva te stranke te da ujedno napušta tu stranku.

U tom pismu Zelenika navodi kako je posebice nezadovoljna načinom vođenja stranke nakon Parlamentarnih izbora 2018. godine.

Između ostalog, navela je kako uže vodstvo stranke na čelu s predsjednikom ne poštuje njezin Statut, a kao činjenicu navela je neodržavanje izvještajnog i izbornog sabora, iako je Statutom predviđeno njegovo održavanje svake dvije, odnosno četiri godine nakon posljednjega izbornoga sabora.

"Na sjednici Središnjega odbora u Tomislavgradu upozoravala sam na pogubnost sporazuma s HDZ-om BiH, što se pokazalo ispravnim, osobito nakon izbora u gradu Mostaru. HDZ1990 je stranka koja je nastala zbog napuštanja osnovne ideje i principa, kako stoji u Deklaraciji, a pod ovim rukovodstvom vraća se tim istim principima i samim tim gubi smisao, što su birači jako dobro uočili. Nažalost, stranka se pretvorila u biro za zapošljavanje, u čemu ne želim sudjelovati dok nam se narod iseljava“, stoji u pismu.

Zelenika je u pismu navela kako ne želi više biti u stranci koja će i sama snositi krivicu zbog pogubne politike spram naroda koji joj je u početku dao veliko povjerenje, ali je ono s vremenom iz raznih razloga splašnjavalo, a na ovim izborima u Mostaru potpuno je izgubljeno od birača.

Inače, Dijana Zelenika je u HDZ-u 1990 obavljala odgovorne dužnosti, a bila je i kandidatkinja za hrvatskog člana Predsjedništva BiH na posljednjim Parlamentarnim izborima.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 376

Promo

Nevjerovatan uspjeh uz EURO 2024: Korisnici Telemacha pratili statistiku utakmica putem EON Sport Mode Widgeta čak 4,6 puta više nego ranije

Apple MacBook laptopi u m:tel ponudi

M:tel: m:go aplikacija - vaš savršeni mobilni asistent i na putovanjima