Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost GO Naša stranka Mostar

Saopćenje

Predmet: Rekonstrukcija tunela Crnaja ne smije ugroziti život u Hercegovini

 

Naša stranka Mostar podržava zahtjeve građana Jablanice i Konjica, kao i poslovne zajednice koji smatraju da rekonstrukcija tunela Crnaja ne smije da paralizira život u kanjonu Neretve i Hercegovinu odsječe od Sarajeva i sjevera.

"Osjetljive projekte kao što je ovaj treba voditi uz maksimalno poštivanje zahtjeva lokalne zajednice i potpuno suglasje sa strukom, a ne uz pogodovanje građevinskoj i tajkunskoj mafiji kako se to kod nas dešava“, izjavio je Tarik Tanović predsjednik gradskog odbora Naše stranke Mostar“.

Odgovorni treba da kažu zašto je ovaj projekat ušao u "cajtnot", zašto je do operativnog kraja kredita ostalo 11 mjeseci, a rok gradnje je 18 mjeseci i zašto nije ispunjen ni minimum zahtjeva lokalne zajednice.

Sve ekonomske gubitke i nepredviđene troškove, dodaju, treba fakturisati izvođaču radova, investitoru (Ceste FBiH), kao i resornom federalnom ministarstvu.

 

Predsjednik GO Naša stranka Mostar

Tarik Tanović

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.