Bosna i Hercegovina     | 06.01.2021. 13:58 |

U Općini Centar prijem za porodice poginulih boraca povodom Božića

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. januara (FENA) - U Općini Centar Sarajevo danas je u povodu pravoslavnog praznika Božića upriličen prijem za članove porodica boraca pravoslavne vjere, čiji su najbliži kao pripadnici Armije RBiH izgubili živote tokom proteklog rata u BiH.

Tom prilikom prisutnim članovima boračkih porodica, kao mali znak pažnje, uručena je simbolična novčana pomoć Općine Centar.

Porodice poginulih boraca ugostili su načelnik Općine Centar Srđan Mandić, savjetnik načelnika Draško Luković i pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasmina Fazlić.

Čestitajući prisutnima predstojeći Božić sa željom za dobro zdravlje i napredak, načelnik Mandić je naglasio da će briga za boračku populaciju i njihove porodice biti nastavljena i u budućnosti.

- Stradanja se ne mogu i ne smiju zaboraviti. Ovakvi susreti su dobra prilika za međusobni dijalog u cilju unapređenja budućeg rada i saradnje Općine Centar i boračkih udruženja. Želim da naglasim da će briga ove lokalne zajednice za pripadnike boračke populacije i porodice šehida i poginulih boraca biti nastavljena i u budućnosti, a stojim pri čvrstom opredjeljenju da se uvijek može učiniti više i nastojat ću to i ostvariti - poručio je Mandić, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu