Bosna i Hercegovina     | 06.01.2021. 12:53 |

Podžić-Trischak: Pripadnici OSBiH pokazali visok stupanj profesionalizma

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. januara (FENA) - Ministar obrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić primio je danas u oproštajni posjet dosadašnjeg zapovjednika Snaga Europske unije (EUFOR) u BiH austrijskog general-bojnika Reinharda Trischaka, zahvalivši mu na izvanrednom trudu koji je ispoljio kako bi izvrsna suradnja Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH s EUFOR-om bila na najvišoj razini, a posebno kad je u pitanju pomoć u obuci OS BiH.

Podžić je istaknuo Trischakovo vođenje EUFOR-a u potpori izborima u Mostaru, suradnji s organizacijama civilnog društva i Crvenim križem u BiH.      

Među aktualnim izazovima za BiH, ministar je pomenuo migrantsku krizu te upoznao generala sa svojim iskustvima s terena te specifičnostima uloge OS BiH, čije su postrojbe postavile šatore za privremeni smještaj migranata u kampu "Lipa" kod Bihaća.

General Trischak je naglasio da su tijekom njegova mandata pripadnici OS BiH pokazali visok stupanj profesionalizma i predanost u svim aktivnostima, na dobrobit svih građana Bosne i Hercegovine.

On je zaželio ministru Podžiću još uspješniju godinu i nastavak dobre suradnje s EUFOR-om, predvođenim novoimenovanim zapovjednikom austrijskim general-bojnikom Alexanderom Platzerom, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu