Bosna i Hercegovina     | 31.12.2020. 10:24 |

MUP BPK: Pojačane kontrole tokom novogodišnjih praznika

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 31. decembra (FENA) - Pripadnici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde tokom novogodišnjih praznika vršit će pojačanu kontrolue.

Šef Odsjeka za zaštitu tajnih podataka i analitiku Mirsad Kamenica ističe da će akcenat biti stavljen na poštivanje naredbi nadležnih kriznih štabova

- Uprava policije MUP-a BPK Goražde sačinila je plan mjera i aktivnosti povodom nastupajućih novogodišnjih praznika. Planiran je maksimalan broj policijskih službenika i materijalno tehničkih sredstava koji će raditi u saradnji sa inspektorima kantonalne Uprave za inspekcijske poslove na provođenju naredbi kriznih štabova – istakao je Kamenica. Po njegovim riječima, kontrole će se vršiti na teritoriji cijelog kantona.  

- Apelujemo na sve građane BPK da poštuju epidmeiološke mjere i da se pridržavaju naredbi kriznih štabova. U suprotnom, policijski službenici će poduzimati sve zakonom utvrđene mjere i radnje. Kontrolisat će se zabrana kretanja i rad ugostiteljskih objekata do 23 sata – istakao je on.

Iako je po riječima Kamenice evidentna manja upotreba pirotehničkih sredstava, iz MUP-a još jednom pozivaju građane da se suzdrže od njihove upotrebe koja može dovesti do neželjenih posljedica, ali i novčanih sankcija. Pripadnici policije vršit će i kontrolu saobraćaja kako bi se izbjeglo upravljanje vozilima pod dejstvom alkohola, a bit će spremna intervenisati i u svim drugim situacijama kojima se eventualno čine krivična djela ili narušava javni red i mir.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu