Bosna i Hercegovina     | 25.12.2020. 11:26 |

Izborna skupština BANU sredinom januara

FENA Saopćenje

 SARAJEVO, 25. decembra (FENA) - Predsjedništvo Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti na  redovnoj sjednici održanoj 24.decembra  u Sarajevu, usvojilo je Nacrt izmjena i dopuna Statuta Akademije o kome će se izjasniti Skupština BANU na narednom zasjedanju. 

Odlukom Predsjedništva polovinom januara bit će upriličeno održavanje redovne i izborne Skupštine Akademije na kojoj će biti izabran novi predsjednik, tri potpredsjednika, generalni sekretar i predsjednik Senata.

  Predsjedništvo je pozdravilo izlazak iz štampe novog broja Glasnika BANU i potvrdilo finansijsku podršku XI tomu Rječnika bosanskog jezika akademika Dževada Jahića. 

 Na istoj sjednici Predsjedništvo  BANU je prihvatilo pokroviteljstvo nad petotomnim projektom akademika Šerba Rastodera “Sandžak - žrtve rata 1941-1945".

 Predsjedništvo  je također uputilo čestitke akademiku Mehmedu Akšamiji na dobijanju nagrade za životno djelo i umjetnost višegodišnji doprinos umjetnosti Univerziteta u Sarajevu za 2019. godinu, saopćila je Informativna služba BANU.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu