Bosna i Hercegovina     | 24.12.2020. 16:11 |

Evropski pokret dodijelio 'Orden običnim ljudima - herojima' (VIDEO)

FENA Alma Zukanović

SARAJEVO, 24. decembra (FENA) - Evropski pokret u Bosni i Hercegovini danas je u Sarajevu dodijelio nagrade "Orden običnim ljudima - herojima" koji su pomogli i podržali društveni razvoj i proces evropskih integracija u BiH.

Nagrade su dobili gradonačelnik Dervente Milorad Simić, novinar - dopisnik iz Brisela u vrijeme ukidanja viznog režima Elvir Bucalo, sportska legenda Ivica Osim te ministar zdravlja Republoke Srpske Alen Šeranić.

Predsjednik Evropskog pokreta u BiH Predrag Praštalo kazao je da su Orden dodijelili posebno zaslužnim pojedincima i kolektivima koji su na bilo koji način pomogli i podržali razvoj BiH.

Istakao je da se dodjelom nagrada završava i projekt obilježavanja desete godišnjice ukidanja viznog režima za građane BiH.

- Inspiracija i glavni razlog su bili prije svega zdravstveni radnici, načelnici, mediji i drugi, koji su svoje zdravlje i živote založili i stavili na kocku tokom pandemije - kazao je Praštalo.

Dobitnici nagrada zahvalili su Evropskom pokretu na ukazanom povjerenju ističući da je velika čast biti priznat za pomaganje društvenog razvoja u BiH.

Pogledajte https://fena.ba/video/5216

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1_IYrk03kiIfhw1UbA9ZPGJyrs5US42dT?usp=sharing

 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu