Bosna i Hercegovina     | 23.12.2020. 14:07 |

Prijedlog mjera zabrane za osumnjičenog u nastavku operacije 'Lipa'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. decembra (FENA) - Postupajući tužilac Tužilaštva BiH, nakon ispitivanja osumnjičenog, uputio je Sudu BiH prijedlog za određivanje mjera zabrane za osumnjičenog Harisa Demirovića, rođenog 1998. godine u Bihaću, državljanina BiH i R Hrvatske, zaposlenog kao policajac u Ministarstvu unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

Mjere zabrane, između ostalog, odnose se na zabranu putovanja van BiH, zabranu sastajanja sa svjedocima i osumnjičenim licima, zabranu napuštanja prebivališta osumnjičenog područja Unsko-sanskog kantona i zabranu preduzimanja određenih poslovnih aktivnosti ili službenih dužnosti.

Navedene mjere zabrane osigurat će nesmetano provođenje i okončanje istrage koju provodi Tužilaštvo BiH zajedno sa partnerskim agencijama i institucijama.

Navedeni policijski službenik MUP-a USK tereti se za krivična djela organizirani kriminal iz člana 250. u vezi sa krivičnim djelom krijumčarenje ljudi iz člana 189. KZ-a BiH, krivičnim djelom zloupotrebe položaja ili ovlaštenja iz člana 383. KZ-a F BiH,  sve u vezi sa  članovima 53. i 54. KZ-a BiH.

Istraga u predmetu "Lipa" intenzivno se nastavlja, saopćeno je iz Tužilaštva BiH. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu