Bosna i Hercegovina     | 14.12.2020. 14:28 |

U toku rekonstrukcija i dogradnja Gradske sportske dvorane u Bihaću

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 14. decembra (FENA) - Rekonstrukcija i dogradnja Gradske sportske dvorrane "Luke" u Bihaću ulazi u svoju završnu fazu. Za realizaciju ovog projekta osigurano je oko 2,8 milona KM iz gradskog budžeta i posredstvom međunarodnih projekata i fondova.

- Građevinski radovi traju već skoro šest mjeseci i približili smo se toj završnoj fazi, odnosno unutarnjim radovima. Grad Bihać je osigurao oko 2,5 miliona maraka, dok smo preko međunarodnih IPA fondova i Razvojne agencije Unsko-sanskog kantona dobili i 300.000 KM za izgradnju potpuno novog sistema grijanja - rekao je direktor Javne ustanove za sport, odmor i rekreaciju u Bihaću Ermin Lipović.

Projekat rekonstrukcije Gradske sportske dvorane podrazumijeva proširenje kapaciteta sjedećih mjesta, izgradnju dodatnog trenažnog prostora, novih svlačionica i zamjenu krovne konstrukcije.

- Gradimo dodatnu tribinu za takmičarski teren, čime ćemo značajno povećati broj sjedećih mjesta u dvorani. Već se radi na izgradnji malih sala za aerobne i borilačke sportove, zatim dodatnog trenažnog terena za loptačke sportove, koji će biti istih dimenzija kao i postojeći - takmičarski. Tu su četiri nove svlačionice, potpuna zamjena krovne konstrukcije, fitness centar i efikasan sistem zagrijavanja svih prostora - dodao je Lipović.

Rečeno je i kako će se do završetka građevinskih radova pokušati osigurati i sredstva za nabavku adekvatnog mobilijara, odnosno prateće sportske opreme i rekvizita.

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić za blisku budućnost najavio je i realizaciju još nekih projekata, kada je u pitanju sportska infrastruktura u gradu na Uni.

- Teška godina je iza nas, pa je nezahvalno najavljivati i prognozirati, ali nećemo odustati ni od projekta izgradnje nogometnog terena s umjetnom podlogom u okviru stadionskog kompleksa Jedinstvo. U planu je i izgradnja Gradskog bazena na prijašnjoj lokaciji, naravno čim se za to stvore uslovi - potvrdio je gradonačelnik Fazlić.

Završetak rekonstrukcije i nadogradnje sportske dvorane "Luke" u Bihaću predviđen je za proljeće naredne godine.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu