Kultura     | 10.12.2020. 14:31 |

Vlada USK donijela Odluku o sufinansiranju osnovne škole u KŠC "Ivan Pavao II"

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 10. decembra (FENA) - Vlada Unsko-sanskog kantona (USK) na redovnoj sjednici donijela je Odluku o sufinansiranju osnovne škole u Katoličkom školskom centru "Ivan Pavao II".

"Kantonalna vlada će u školskoj 2020./2021. godini iz budžeta sufinancirati dio troškova, koji se odnose na plate i tople obroke zaposlenika u Osnovnoj školi Katoličkog školskog centra u Bihaću", potvrđeno je iz Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona.

Data je saglasnost na tekst Kolektivnog ugovora za djelatnost predškolskog i osnovnog obrazovanja i odgoja na području Unsko-sanskog kantona, kao i na tekst Kolektivnog ugovora kada je u pitanju djelatnost srednjeg obrazovanja za period od naredne tri godine.

Pojašnjena je i predložena Odluka o pojedinačnom iznosu stipendije, koja se dodjeljuje redovnim studentima iz boračkih kategorija s područja Unsko-sanskog kantona za akademsku 2019./2020. godinu

"Ovom Odlukom utvrđuje se broj stipendista i pojedinačan iznos stipendije koja se dodjeljuje redovnim studentima iz boračkih kategorija s područja Unsko-sanskog kantona za akademsku 2019./2020. godinu, a koju dodjeljuje Ministarstvo za pitanje boraca i ratnih vojnih invalida. Dodijelit će se 573 stipendije redovnim studentima. Visina stipendije za studente utvrđuje se u iznosu od 87,00 KM mjesečno, za 10 mjeseci akademske godine, a isplatit će se retroaktivno",  kazao je resorni ministar Ermin Zulić.

Usvojena je i Odluka o uslovima, kriterijima i postupku za raspodjelu sredstava za financiranje kantonalnih boračkih organizacija i udruženja iz Budžeta USK-a za 2020. godinu.

Iz resora Ministarstva zdravstva, rada i socijalne politike donesena je Odluka kojom će se iz sredstava tekućeg granta za dječiji doplatak iz budžeta Unsko-sanskog kantona za 2020. godinu, centrima za socijalni rad, u tu svrhu staviti na raspolaganje iznos od 623.368 KM na osnovu njihovih mjesečnih potreba za oktobar, novembar i decembar 2020. godine.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu