Bosna i Hercegovina     | 08.12.2020. 19:20 |

Bariša Čolak učestvovao na sastanku Stalnog komiteta PSSEECP-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. decembra (FENA) - Predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (PSSEECP) Bariša Čolak učestvovao je danas na video – sastanku Stalnog komiteta PSSEECP-a, koji je održan u sklopu turskog predsjedavanja PSSEECP-om. 

- Turska ima sedam prioriteta, među kojima ključno mjesto zauzima regionalna solidarnost i uključenost, te borba protiv pandemije virusa korona - rekao je učesnicima predsjednik Velike narodne skupštine Turske i predsjedavajući delegacije Turske u PSSEECP-a Mustafa Şentop.

Ostali prioriteti turskog predsjedavanja govore o povezanosti među članicama, regionalnoj trgovini, bezbjednosnim pitanjima, razvoju turizma i saobraćaja u regiji, kao i pitanju odlaska mladih.

Tokom sastanka raspravljalo se i o pitanju sjedišta Stalnog sekretarijata PSSEECP-a, o čemu još nije postignut dogovor država članica ove regionalne inicijative. 

Na sastanku su učestvovale i delegacije Atine, Beograda, Ljubljane, Prištine, Sofije, Tirane i Zagreba, dok su delegacije iz Podgorice, Bukurešta, Kišnjeva i Skoplja predstavljali nacionalni koordinatori tih zemalja, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu