Bosna i Hercegovina     | 07.12.2020. 15:59 |

Inicijativa Denisa Zvizdića nije podržana na Zajedničkoj komisiji

FENA Saopćenje

 SARAJEVO, 7. decembra (FENA) - Na sjednici Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost BiH nije podržana poslanička inicijativa Denisa Zvizdića "kojom Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) zadužuje Vijeće ministara BiH da u roku od 30 dana od usvajanja  inicijative pripremi i u parlamentarnu proceduru uputi Prijedlog zakona o načinu korištenja i raspolaganja neperspektivnom nepokretnom vojnom imovinom, na način da se predmetna imovina, u slučaju da se ocijeni da nije potrebna za obavljanje Ustavom, međunarodnim ugovorom i zakonom utvrđenih nadležnosti institucija Bosne i Hercegovine, dodijeli na korištenje i raspolaganje jedinici lokalne samouprave na čijoj teritoriji se imovina nalazi, isključivo s ciljem zaštite ove imovine od daljnjeg propadanja i urušavanja, njene obnove i rekonstrukcije ili privođenja predmetnog lokaliteta konačnoj namjeni u skladu s prostorno-planskom dokumentacijom jedinice lokalne samouprave na čijoj teritoriji se imovina nalazi, odnosno stavljanja ove imovine u funkciju razvoja lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini".

Zajednička komisija nije podržala Izvještaj o stanju radijacione i nuklearne bezbjednosti za 2019. godinu, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

K znanju je primljena Informacija Centra za uklanjanje mina u BiH o provođenju Strategije protivminskog djelovanja Bosne i Hercegovine 2018. - 2025. godina.

Zajednička komisija nije primila k znanju Informaciju o stepenu realizacije Programa reformi BiH, koju je, kao odgovor na zaključak s 9. sjednice Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost BiH, sačinilo Ministarstvo inostranih poslova BiH. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu