Bosna i Hercegovina     | 04.12.2020. 11:29 |

'Ruku na srce' - Volontiranje i pomaganje drugima, lijek za srce i dušu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. decembra (FENA) - Volonteri Udruženja 'Ruku na srce' pozivaju stanovništvo i kolektive da doniraju igračke (ne nužno nove, bitno je da su očuvane), slatkiše, školski pribor ili novac i tako im se priduže u humanitarnom projektu “Nijedno dijete bez paketića“ u okviru kojeg nastoje obezbijediti novogodišnje paketiće za djecu iz porodica slabijeg materijalnog stanja.

- Mogu i sami napraviti paketić i uljepšati početak Nove godine djeci kojoj roditelji ne mogu obezbijediti te male radosti. Donacije je ove godine moguće dostaviti na sljedećim punktovima u Sarajevu Hub Homework (ul. Kolodvorska 12) - svakoga dana u periodu od 09:30 do 22:00h i Centar “Ruku na srce” na Dobrinji (ul. Esada Pašalića 8) - subotom od 10 do 12 sati.

Ako niste u mogućnosti lično dostaviti svoj prilog, na žiro račun Udruženja (1990490056036171) možete uplatiti i novčane donacije sa naznakom: Za akciju “Nijedno dijete bez paketića” (primalac: Udruženje “Ruku na srce”, ul. Hakije Turajlića 33, Sarajevo). Aktivan je i humanitarni broj za korisnike BH Telecoma (090 291 071), putem kojeg je moguće donirati 2,00 KM. Rok za prikupljanje svih donacija je 26. decembar ove godine - navode iz Udruženja.

“Nijedno dijete bez paketića” je humanitarni projekt kojeg Udruženje “Ruku na srce” realizira deseti put.

- Protekle zime, u okviru projekta, podijeljeno je 3.000 paketića mališanima školskog i predškolskog uzrasta sa područja Kantona Sarajevo, ali i čitave Bosne i Hercegovine. Nadamo da ćemo i ove zime, uprkos mnogim izazovima koje nam je donijela 2020. godina, ipak uspjeti obradovati veliki broj mališana. Prisjetimo se samo naše sreće kad dobijemo novogodišnji paketić. Takav osmijeh na licu zaslužuje svako dijete - dodaju predstavnici “Ruku na srce“ u saopćenju za javnost u povodu Međunarodnog dana volontera - 5. decembar.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom