Bosna i Hercegovina     | 02.12.2020. 12:57 |

Odobren program samozapošljavanja u poljoprivredi Brčko distrikta BiH

FENA Saopćenje

BRČKO, 2. prosinca (FENA) - Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je u srijedu Odluku o odobravanju Programa samozapošljavanja u poljoprivredi na području Brčko distrikta BiH u 2020. godini.

Predstojnik Odjela za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo Vlade Distrikta Perica Burgić kazao je da je svrha Programa samozapošljavanja u poljoprivredi doprinos razvitku poljoprivrede Distrikta u vidu financijske potpore za osobe koje žele započeti ili su započele poljoprivrednu proizvodnju kroz stvaranje uvjeta za samozapošljavanje osoba koje se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje i osoba koje su registrirale poslovnu djelatnost u 2020. godini s tim da su se prije registracije poslovne djelatnosti vodile na evidenciji osoba koje aktivno traže zaposlenje u Zavodu.

"Za realizaciju Programa osiguran je iznos od 500.000 maraka i iznos po jednom projektu za prijavljivače ne može biti veći od 20.000 maraka. Oko 25 novih poljoprivrednih proizvođača svoje će poslovne planove podnositi, povjerenstva će ocjenjivati, a nakon toga dobit će sredstva kako bi počeli sa svojim biznisom", istaknuo je Burgić.

Dodao je kako će se vršiti obuke te kako se nada da će do lipnja iduće godine sve biti završeno, priopćeno je iz Vlade Distrikta.

"Kriteriji su skoro isti kao i za 2019. godinu s tim što će sada prednost imati ljudi mlađi od 30 godina koji su na Zavodu. Nadamo se da će Zavod uskoro prihvatiti ova sredstva koja će biti prebačena iz Odjela za poljoprivredu i svu drugu aktivnost dalje će provoditi Zavod od javnih poziva pa nadalje", kazao je Burgić.

Vlada je usvojila i Program tekućih dotacija, subvencija i transfera u Odjelu za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo odobrenih Proračunom Brčko distrikta BiH za 2020. godinu - II. dio.

Prihvaćena je i Informacija u svezi s nacrtom odluke o provedbi javne rasprave o specijalnoj pogodbi putem koje Distrikt ustupa zemljište u vlasništvo grupaciji "Studen Global SEE" d. o. o., Brčko, članica "Studen grupe", a u sklopu projekta "Poslovna inicijativa za poboljšanje poslovnog ozračja i standarda života u Brčko distriktu BiH".

Vlada je odobrila Smjernice za izradu nacrta pravilnika o sadržaju i načinu polaganja maturalnog ispita u Gimnaziji te usvojila Prijedlog odluke o usvajanju Programa utroška sredstava kapitalnih dotacija u Odjelu za raseljene osobe, izbjeglice i stambena pitanja kao i Prijedlog odluke o imenovanju članova tematskih radnih skupina za potrebe izrade integriranog i klimatskog plana BiH za razdoblje od 2021. do 2030. godine.

Usvojen je i Prijedlog odluke o imenovanju članova radne skupine za oblast energetske tranzicije u BiH, Prijedlog odluke o imenovanju predstavnika Brčko distrikta BiH za izradu okvirne strategije sigurnosti prometa na cestama u BiH, Prijedlog zaključka o davanju suglasnosti na nacrt dokumenta Utvrđeni doprinos BiH (NDC) za razdoblje 2020. - 2030. i Odluka o imenovanju člana Vijeća za državnu pomoć BiH.

Na sjednici je razmatran zahtjev Ministarstva komunikacija i prometa za izmjenu Odluke o imenovanju predstavnika Distrikta u sastav Radne skupine za izradu zakona, Informaciju o stjecanju uz naknadu nekretnine označene kao parcela broj 240/2, KO Slijepčevići i Informaciju o stjecanju uz naknadu nekretnine označene kao parcela broj 4125/24, KO Brčko 1, navodi se u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu