Servisne informacije     | 02.12.2020. 14:26 |

FHMZBiH - U BiH do kraja sedmice i za vikend pretežno oblačno vrijeme s kišom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. decembra (FENA) - U Bosni i Hercegovini se u četvrtak, petak, subotu i nedjelju očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH u četvrtak,  pretežno oblačno vrijeme s kišom u Hercegovini, Bosanskoj krajini, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne. Obilnije padavine na zapadu i jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjeren u Posavini i Bosanskoj krajini sjeverozapadni, a u ostatku države uglavnom jugozapadni. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne očekuju se povremno jaki udari juga. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu od 8 do 12, a dnevna u Krajini od -1 do 5, u ostatku Bosne od 6 do 10, na jugu do 15 stepena Celzijevih.

U petak umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, a u Bosni u jutarnjim satima ili tokom prijepodneva. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu od 7 do 12, a dnevna od 3 do 9, u Hercegovini i na sjeveroistoku Bosne od 10 do 15 stepena Celzijevih.

U subotu umjereno do pretežno oblačno vrijeme s kišom u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Jutarnja temperatura od 2 do 7, na jugu od 8 do 12, a dnevna od 9 do 15 stepena Celzijevih.

U nedjelju, oblačno vrijeme s kišom. U Bosanskoj krajini postepen prestanak padavina poslijepodne, a na istoku i sjeveroistoku Bosne kiša se očekuje u večernjim satima. Obilnije padavine u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Jutarnja temperatura od 5 do 10, na jugu do 14, a dnevna od 7 do 13, na jugu do 16 stepena Celzijevih.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu