Bosna i Hercegovina     | 20.11.2020. 11:13 |

Čubrilović: Gubitak patrijarha Irineja unosi tugu u naša srca

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. novembra (FENA) - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović uputio je danas svim arhijerejima, sveštenstvu, monaštvu i vjernom pravoslavnom srpskom narodu, uime Narodne skupštine Republike Srpske i u svoje ime, izraze najdubljeg saučešća povodom upokojenja patrijarha srpskog, gospodina Irineja.

- Patrijarh srpski Irinej predstavio se Gospodu nakon borbe s opakom bolešću, koja je odnijela mnoge živote i s kojom se bori cijelo čovječanstvo. Za nas, njegov narod, to nije dovoljna utjeha, jer gubitak patrijarha, našeg duhovnog oca, unosi tugu u naša i srca svih pravoslavnih vjernika.

Vjerujući srpski narod u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini posebno je bio vezan za patrijarha Irineja, kao i on za nas. Patrijarh Irinej bio je s nama i uz nas u našim slavljima i našim istorijskim obilježavanjima i zato je ovaj dan veoma tužan za srpski narod i za Republiku Srpsku - napisao je predsjednik Čubrilović u telegramu upućenom Svetom arhijerejskom Sinodu Srpske pravoslavne crkve, saopćeno je iz NSRS.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu