Bosna i Hercegovina     | 17.11.2020. 08:29 |

Kampanja #TvojGlasJeBitan: Trud se isplatio, pozdravljamo promjene

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. novembra (FENA) - Nestranačka kampanja #TvojGlasJeBitan uputila je čestitke svim novoizabranim načelnicima/gradonačelnicima i vijećnicima/odbornicima, naročito novoizabranim mladim političarima od kojih, kako kažu, imaju velika očekivanja.

Iz kampanje #TvojGlasJeBitan kažu da su očekivali veću izlaznosti, ali opet da razumiju da je pandemija odigrala svoju ulogu u svemu ovome i da je postojala jedna vrsta ustručavanja od glasanja upravo iz ovoga razloga.

Iz kampanje pozdravljaju odluke građana određenih lokalnih zajednica širom Bosne i Hercegovine o želji za promjenom.

- Iako možemo da primjetimo manju izlaznost građana širom BiH, što vjerujemo da je prouzrokovano pandemijom, smatramo da smo uspjeli u našoj misiji da popularizujemo politiku među mladim ljudima, ali i zainteresujemo ih za povećano učestvovanje u izbornom procesu. Naročito nas raduje da mnogi naši simpatizeri i osobe koje su prošle naše edukacije su glasale ove godine prvi put - ističe koordinator kampanje Nermin Topovčić.

Nestranačka kampanja #TvojGlasJeBitan nastala kao svojevrsna reakcija na rezultate izbrora iz 2018. godine koja djeluje aktivno širom Bosne i Hercegovine.

Tokom deset mjeseci su okupili mlade ljude iz 50 lokalnih zajednica širom BiH i s njima radili na aktivnostima koje su vezane za važnost glasa, edukaciju mladih o nadležnostima lokalne samouprave, medijskoj i političkoj pismenosti za koje smatraju da su jako niske u BiH, simulirali izbore sa srednjoškolcima, također i nastojali pomoći mladima na jedan interaktivan način da znaju izabrati predstavnike na lokalnom nivou tj. da biraju kvalitet, program i konkretne planove za rješavanje pitanja do kojih je njima stalo, saopćeno je iz kampanje #TvojGlasJeBitan.

- Čestitamo mladim kandidatima kojih je ove godine bilo ponajviše na izbornim listima i želimo im svu sreću pri implementaciji planova i programa. Djelovanje kampanje #TvojGlasJeBitan nastavlja se i nakon izbora, tako da će mladi iz ove kampanje nastaviti svoje edukacije a i druge aktivnosti u Mostaru - poručili su. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu