Bosna i Hercegovina     | 08.11.2020. 12:59 |

Beganović: Od 665 pozitivnih u KS polovina je od ranije u izolaciji

FENA Alma Zukanović

SARAJEVO, 8. novembra (FENA) - Član Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo Kemal Beganović kazao je da je u posljednja 24 sata obrađeno 1.752 uzorka, od čega je potvrđeno 665 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Na današnjoj pres-konferenciji, Beganović je kazao da je od 665 pozitivnih, oko 50 posto su osobe koje su od ranije u izolaciji i koji pripadaju porodičnim klasterima.

Napomenuo je da su testirani uzorci prikupljeni od 2. do 7. novembra, među kojima se nalaze i zaostali testovi iz JU Dom zdravlja KS koji su obrađani u privatnim laboratorijima.

Dodao je da je 177 osoba oporavljeno od zaraznog oboljenja Covid-19 te da je jedna osoba preminula.

Također je istakao da su u izolatorijima Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu na Podhrastovima (100) i Općoj bolnici (82) hospitalizirane 182 osobe, od kojih šest koristi mehaničku potporu respiratora pri disanju.

Od 30. januara do 7. novembra ove godine ukupno je registrovano 12.498 zaraženih osoba koronavirusom, od kojih je njih 6.937 oporavljeno od zaraznog oboljenja COVID-19.

U periodu od 24. oktobra do 8. novembra, na osnovu preporuka epidemiologa, rješenjima inspekcije ili Ministarstva zdravstva KS naložene su 5.753 samoizolacije.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu