Bosna i Hercegovina     | 06.11.2020. 19:33 |

Počinje sa radom ambulanta Hrasno Brdo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. novembra (FENA) - Ambulanta porodične medicine Hrasno Brdo bit će otvorena od ponedjeljka, 9. novembra, u ulici Varaždinska na području općine Novo Sarajevo.

Uoči zvaničnog početka rada, ambulantu su obišli vršilac funkcije premijera Kantona Sarajevo Anis Krivić, vršiteljica dužnosti ministrice zdravstva KS Jasna Agić, načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktor JU Dom zdravlja KS Muhamed Ahmić.

U ambulanti će raditi jedan tim porodične medicine, stomatološki tim i laboratorija.

To će, kako je istakao v.d. premijera Krivić, značajno pomoći u borbi protiv pandemije koronavirusa u zbrinjavanju zaraženih, u smislu da će Dom zdravlja Novo Sarajevo steći uvjete da bude pretvoren u COVID ambulantu.

Direktorica Doma zdravlja Novo Sarajevo Amira Skopljak rekla je da otvaranje ambulante dolazi u pravo vrijeme, u periodu pogoršanja epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo.

- Otvaranjem ambulante poboljšat ćemo zdravstvenu zaštitu pacijenata koji žive na području naselja Hrasno Brdo, a istovremeno rasteretiti i smanjiti gužve u našem centralnom objektu - naglasila je Sopljak.

Iako nema direktne nadležnosti u oblasti zdravstva, načelnik Koldžo je istakao da se Općina Novo Sarajevo od početka pandemije stavila na raspolaganje Dom zdravlja KS, sa ciljem da se građanima omogući najbolja moguća zdravstvena zaštita.

Između ostalog, izgrađena je ambulanta u Velešićima, rekonstruisane ambulante na Grbavici i u Pofalićima, a devet mjeseci nakon izgradnje, u funkciju će biti stavljena i ambulanta Hrasno Brdo, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu