Bosna i Hercegovina     | 06.11.2020. 17:55 |

Općina Stari Grad podržala izgradnju trening centra za policijske službenike

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. novembra (FENA) - Načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić i ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH Aljoša Čampara potpisali su danas ugovor prema kojem će ta općina izdvojiti sredstva za realizaciju projekta "Izgradnja, nabavka i opremanje trening centra za policijske službenike i polaznike Policijske akademije".

Policijska akademija Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova naslijedila je nekadašnju srednjoškolsku ustanovu u kojoj su se školovale brojne generacije policajaca, a kako je kazao ministar Čampara, na zgradi su već počeli određeni radovi. Podrška Općine Stari Grad im je od velikog značaja.

- Policijska akademija školuje naše buduće policijske službenike i priprema ih za odgovoran i težak posao na pružanju sigurnosti i brizi za sve naše građane. Polaznici te škole trebaju imati adekvatne uslove za rad i mi smo odlučili da se uključimo u projekt izgradnje i opremanja trening centra u skladu sa našim mogućnostima - izjavio je Hadžibajrić, saopćeno je iz Općine Stari Grad.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu