Kultura     | 02.11.2020. 13:05 |

Vlada USK finansijski podržala štampanje Rječnika bosanskog jezika

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. novembra (FENA) - Vlada Unsko-sanskog kantona doznačila je 20.000 KM na ime sufinansiranja XI toma enciklopedijskog Rječnika bosanskog jezika autora Dževada Jahića, saopćio je Ured za odnose s javnošću Vijeća kongresa bošnjačkih intelektualaca (VKBI). 

Vijeće je sredstva doznačilo autoru i njegovim leksikografskim saradnicima. Uz Grad Sarajevo, Vlada Unsko-sanskog kantona zaslužna je za nastavak rada na najznačajnijem nacionalnom projektu za Bosnu i Hercegovinu i njen narod. Do sada je obezbijeđeno oko 40 posto potrebnih sredstava za izradu XI toma. 

VKBI očekuje da će ovaj primjer Vlade Unsko-sanskog kantona biti jasan znak vladama Kantona Sarajevo, Zeničko-dobojskog, Hercegovačko-neretvanskog, Tuzlanskog, Srednje-bosanskog i Bosansko-podrinjskog kantona da podrže ovaj projekat.

Ista očekivanja usmjerena su ka premijeru Vlade Federacije kao i nizu općina/gradova u FBiH.

Delegacija VKBI i autor Rječnika Dževad Jahić će u narednom periodu posjetiti Unsko-sanski kanton, kako bi se susreli sa premijerom, ministrom i rektorom Univerziteta u Bihaću, i kako bi im uručili IX završenih (odštampanih) tomova enciklopedijskog Rječnika bosanskog jezika, navodi se u saopćenju.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu