Kultura     | 30.10.2020. 15:42 |

U nakladi HKD Napredak iz tiska izašla slikovnica 'Mali pobjednik'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 30. listopada (FENA) - U nakladi HKD Napredak - Glavne podružnice Mostar i OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića iz Mostara iz tiska je izašla slikovnica pod naslovom "Mali pobjednik/The Little Winner/Mshindi mdogo".

Naime, u suradnji s Humanitarnom udrugom Kolajna ljubavi, ali i uz svesrdnu pomoć brojnih prijatelja, učenici i djelatnici Škole osmislili su projekt koji obuhvaća izradu i izdavanje slikovnice Mali pobjednik/The Little Winner/Mshindi mdogo, a cjelokupan prihod od njene prodaje namijenjen je potrebama prehrane i obrazovanja štićenika Sirotišta sv. Ante u Songei, u Tanzaniji, priopćeno je iz HKD Napredak.

Slikovnicu u nakladi HKD Napredak - Glavne podružnice Mostar i OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića Mostar ilustrirali su učenici s učiteljicom Sanjom Marić te Pero Marić. Profesorice Nikoleta Raič i Daliborka Martinović priču su prevele na engleski jezik, a prijevod na svahilij uradio je Fr. David Mhagama. Grafičko oblikovanje slikovnice odradio je Mario Brkljača. 

Autorica priče je književnica za djecu i mlade, školska knjižničarka Milena Jukić Bandić, a urednica je ravnateljica Daria Stojčić.

Cilj ovog projekta je učiniti nešto dobro i korisno, a prodajom naklade želi se osigurati godišnja školarina i prehrana za sve štićenike spomenutog sirotišta.

Organizatori su pozvali sve ljude dobre volje da se pridruže, učine plemenitu gestu i podrže projekt kupnjom jednog primjerka slikovnice po cijeni od 10 maraka. 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

ASA Banka predstavlja stambeni kredit uz fleksibilnu otplatu: Ratu skroji kako ti stoji!

M:tel: Svjetski dan telekomunikacija i informacijsko društva - Digitalne inovacije za održivi razvoj

MTEL: Panel-diskusija u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli