Bosna i Hercegovina     | 29.10.2020. 09:36 |

Vijeće ministara BiH danas o Nacrtu zakona o vanjskim poslovima BiH

FENA Aida Kovač

SARAJEVO, 29. oktobra (FENA) - Vijeće ministara BiH bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo da razmatra Nacrt zakona o vanjskim poslovima Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Ministarstvo vanjskih poslova BiH.

Trebala bi biti razmatrana i Informacija s Planom mjera i aktivnosti za efikasno upravljanje migrantskom krizom u BiH, kao i Prijedlog odluke o uspostavi Radne grupe za izradu Strategije u oblasti migracija i azila i Akcijskog plana za period 2021. - 2025. godina.  

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Prijedlog Odluke o imenovanju Ekspertnog tima za praćenje stanja i aktivnosti u vezi s problematikom odlaganja radioaktivnog otpada i istrošenog nuklearnog goriva na lokaciji Trgovske gore, te Prijedlog odluke o imenovanju Pravnog tima za izradu strategije pravne zaštite interesa BiH u vezi s pitanjima odlaganja radioaktivnog otpada i istrošenog nuklearnog goriva na lokaciji Trgovske gore.

Vijeće ministara BiH bi, između ostalog, trebalo razmatrati i Prijedlog Odluke o uspostavljanju Komisije za NATO integracijski proces BiH, Prijedlog odluke o osnivanju Državne komisije za granicu Bosne i Hercegovine, kao i Prijedlog odluke o usvajanju Stategije za borbu protiv korupcije 2020. – 2024. i Akcionog plana za provođenje Stategije za borbu protiv korupcije 2020. - 2024. s Prijedlogom navedene strategije i akcionog plana.  

Predviđeno je i razmatranje Nacrta sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije o zajedničkim lokacijama na graničnim prijelazima i Nacrt aneksa Sporazuma između Vijeća ministara BiHi Vlade Republike Srbije o zajedničkim lokacijama na graničnim prijelazima za zajedničku lokaciju na Graničnom prijelazu Ljubovija (novi most) - Bratunac (novi most), sa Izvještajem o obavljenim pregovorima.                     

Na predloženom dnevnom redu je i davanje saglasnosti za popunu upražnjenih radnih mjesta u Graničnoj policiji BiH, kao i Inicijativa za dopunu Pravilnika o korištenju sredstava za reprezentaciju i dopune Pravilnika o uvjetima nabavke i načinu korištenja službenih vozila u institucijama Bosne i Hercegovine.

Predviđeno je i razmatranje prijedloga odgovora na više od 40 poslanički pitanja.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu