Svijet     | 19.10.2020. 15:03 |

Webinar o temi "Sigurnost i nezavisnost novinarki i novinara"

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. oktobra (FENA) - Savezno ministarstvo za Evropu i vanjske poslove Republike Austrije zajedno s ambasadama Ujedinjenog kraljevstva i Kanade u Beču sutra organizira Webinar o temi "Sigurnost i nezavisnost novinarki i novinara", saopćeno je iz Austrijske ambasade u Sarajevu. 

Ovaj virtuelni događaj realizuje se u okviru Koalicije za slobodu medija, koju su Ujedinjeno kraljevstvo i Kanada osnovale 2019. godine, a kojoj pripada i Austrija. Radi se o regionalnoj "predkonferenciji" za drugu Međunarodnu konferenciju o slobodi medija koju će organizovati Kanada 16. novembra u Bocvani, a rezultati sutrašnjeg Webinara će biti uvršteni u nju.

Prvi panel Webinara će tematski biti posvećen pogoršanoj sigurnosnoj situaciji novinarki i novinara, a drugi povećanom broju napada na njihovu nezavisnost, kao i mogućnostima sučeljavanja sa ovim izazovima. Oba panela će osvijetliti perspektivu i poseban položaj novinarki i novinara, kao i posljedice COVID-19 na njihov rad. Regionalni fokus ja na aktuelnostima u području zapadnog Balkana, te centralne i istočne Evrope.

Događaj je usmjeren kako na novinarke i novinare, predstavnike nevladinih organizacija i naučne institucije, tako i na vlade.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu